LAATSTE NIEUWS


2008


2007

MEI 2009                  MAY Stopt!!!

Na 3 succesvolle jaren heeft MAY besloten ermee te stoppen omwille van en te groot visie verschil. Wij willen natuurlijk iedereen bedanken voor alle steun en betrokkenheid de afgelopen 3 jaar.  16 mei zal waarschijnlijk de laatste kans zijn om de band te zien optreden tijdens het "forever young festival" in Grootebroek. Mocht je de CD "echopark"nog niet hebban dan is deze alleen nog te verkrijgen via de site.

Wij groeten U, MAY

12-03--2009 "new gigs" 
Check the agenda

25-01--2009 "Geen MAY op winterstoppop" 
Vanwege ziekte kan het optreden van MAY op Winterstoppop in Wervershoof helaas niet door gaan... Desalniettemin spelen er nog 19 bands op het festival dus het blijft de moeite waard!

10-01--2009 "Goed 2009" 
Beetje laat maar alsnog een heel fantastisch en wat je maar wil bedenken aan wensen voor 2009. Wij beginnen lekker met leuke shows op winterstoppop en een supportact in P3 te Purmerend, zie agenda.. Tot snel 

06-11-2008 "Uitstekende Airplay" 
May geniet een goeie week in de aanloop naar het leukste nazomerse festival "Snertpop". Zo heeft er nav Echopark een uitgebreid artikel in het Noord-Hollands dagblad gestaan (link), is de eerste toonaangevende landelijke recensie binnen (link) met oordeel: uitstekende plaat. Tevens zal May de komende week op 2 lokale radiozender te beluisteren zijn. Vrijdagavond, 19.00, is May "fresh meat"  op Local FM, Etten Leur (link) en dinsdag op "RayRadio" (link)

24-11-2008 "Vrienden maken" 
Soms speel je op een avond die heel nerveus maakt en soms ook niet. Het leuke in de muziek is dat je altijd wel leuke mensen ontmoet en vaak fijne nieuwe vrienden maakt (zie vorig bericht!). Nu is MAY voor komende zaterdag uitgenodigd om te komen spelen in Breda door hun hele verse vrienden van "Down Under" die vorige week met een bijzonder kippenvel rockset de BOTB in Zevenbergen hebben gewonnen.. Great! 

04-10-2008 "Golden Earring Supports" 
Leuk of Leuk!! Zaterdag 29 november Speelt MAY in Ramona's in Medemblik samen met hun vrienden van Cool Zero. Zij hebben een jaar lang het voorprogramma gedaan van de Golden Earring.. net als MAY in September. De vriendschap was er al maar dit versterkt natuurlijk de band(s). 

21-09-2008 Supporting Golden Earring
Gisteren heeft May het voorprogramma gedaan voor de Golden Earring in Sporthal de Weyver in Hoogwoud. Goeie Show en onwijs geluid! foto's zijn te vinden op de Mayhyve 

30-06-2008 Recensie 3voor12
3voor 12-NoordHolland was vorige week aanwezig tijdens de cd presentatie. Mooie foto's geschoten door Armand Hoogland met een dito redactioneel stukje.. Muchos gracias mr Highland!

18-06-2008 CD bestellen
Hoe mooi kan dat zijn: Vrijdag pas de cd presentatie en nu al bestellingen binnen ;-) Mocht je hem ook willen bestellen dan kan dat door op de volgende link te klikken: BESTELLEN

13-06-2008 Radio interview
Morgen 14 juni zal er laat in de middag tussen 17.00 & 19.00  een interview met MAY te beluisteren zijn op Westfrieslandradio (103.9) in het programma "Podialand".  Natuurlijk kan je dan ook weer wat nummers luisteren van de nieuwe cd.

10-06-2008 Nieuw Materiaal
Vanaf vandaag hebben we nieuw materiaal op de site staan. Onder kan je in de May-player luisteren naar een teasertrack van de nieuwe cd Echopark! 

30-05-2008 In productie
Vandaag is de cd in productie genomen. Er is veel tijd gestoken in de grafische vormgeving en afwerking van de cd. Het zal dan ook een luxe digipack met boekje worden. Onze dank gaat uit naar Niels Zwan die dit allemaal in goede banen heeft geleid.

23-05-2008 CD release party
20 juni 2008 is het zover. Echopark zal voor het eerst te koop zijn tijdens de release party in Van Rooijen in Wervershoof. Dat wordt een spectaculaire avond want we hebben onder andere de toezegging dat de geweldige Belgische band Staircase zijn medewerking hieraan zal verlenen en als afsluiter de ber hippe Dj Ester.

10-05-2008 BOTB
Afgelopen 26 april hebben we ons voortreffelijk vermaakt tijdens de Battle of the Bands in Zevenbergen. Wat ons betreft de beste bandcompetitie die we kennen. Gastvrijheid, professionaliteit van de jury n kwaliteit van de deelnemers; alles scoorde erg hoog. Vandaag kregen we het goede nieuws dat we in de grote finale staan op 17 oktober met 6 andere retegoede bands.. een aanrader! Check de website.

05-05-2008 Mastering
Vandaag is de definitieve master terug gekomen uit de USA. Voor optimaal resultaat hebben we een gerenommeerd mastering bedrijf uitgezocht en gevonden in Precision Mastering in Los Angeles (Stones, RHCP, Nirvana & Counting Crows).Wouw! Dit is cht het laatste zetje dat de cd nodig had. O.. met nog een diepe, diepe buiging naar Han voor zijn fantastische mixwerk.

01-05-2008 2 jaar
Hey.. we zijn twee! Geen poeha voor nu maar vieren gaan we het!!.. wel wat later, met de cd release.

14-04-2008 Mixen
De opnames gingen cht lekker en de premix belooft veel goeds. Deze week wordt er gemixt in de Bulletsound Studios. Ons geesteskindje is in de capabele handen van Han Nuijten (2 Meter Sessies) om te leren lopen.

25-03-2008 Studio
Vandaag beginnen we aan de opnames voor onze eerste full length cd. Na dik een jaar zijn we weer terug in de Legacy Studio. Het proces van de totstandkoming van dit 10-nummerig meesterwerkje kun je volgen op onze hyves.

12-03-2008 Recensies
We hebben een tweetal recensies weten te vinden over onze eerste Cd "Open your eyes". Klik hier om ze te bekijken

26-01-2008 En de Award gaat naar..
West-Friesland heeft gekozen en voor velen was de verrassing groot toen de uitslag bekend werd gemaakt: Beavershot is de winnaar van de Westfriese Popprijs. Maar is de verrassing wel groot? West-Friesland is per slot van rekening het bolwerk van harde gitaren en muzikaliteit zonder omwegen. 3 van de 4 genomineerde bands varen een andere koers en zijn daardoor opgevallen binnen dit geweld. Zo ook wij. Het is alleen wel zuur om met 1.2 procent van de stemmen 2e te zijn geworden. Maar positiviteit overheerst. Het feit dat wij het in ons anderhalf jarig bestaan het voor elkaar hebben gekregen hebben om tussen bands  te staan die allemaal 10 jaar of meer bestaan, zegt genoeg. Wij zijn gezien, wij zijn gehoord! West-Friesland bedankt voor de eer. 

24-01-2008 Interview 3VOOR12
3voor12 Noord Holland heeft onlangs een interview met MAY gedaan omtrent de "Westfriese Popprijs Award". Lees hier

09-01-2008 Golden Earring
Vandaag kregen we de bevestiging dat we 20 september 2008 in het voorprogramma staan van Nederlands grootste band aller tijden in sportcentrum de Weyver te Hoogwoud. Speciale dank gaat uit naar May-believer Marco van Stam van JBL-Events voor het realiseren van dit optreden.  

08-01-2007 Filmpje
Even voor de leuk: live amateurbeelden van onze gig in Paard van Troje, Den Haag. Meteen een mooie gelegenheid om ons nieuwe werk op waarde te schatten. Hier is Starting Today.

05-01-2008 Festival recensie
VPRO's 3 voor12 heeft een prettige festival recensie op hun site geplaatst:
Als afsluiter van Wogpop staat de Onderdijkse band May op het programma. Een band die rust en vertrouwen uitstraalt, waardoor het publiek vertrouwen heeft in May. De set is in het begin nogal soft maar gelukkig komt daar langzamerhand verandering in. De nummers worden vrolijker en steviger en het publiek enthousiaster. May maakt muziek die makkelijk in het gehoor ligt. "Niet te moeilijk", moeten ze vast gedacht hebben. Dat werkt, want het optreden van May loopt als een trein en de muziek staat als een huis. Na het laatste nummer wordt er door het publiek om een toegift gevraagd. Gelukkig komt die toegift er ook, want het is nog niet echt laat en de tijd is al zo snel gegaan.  
Lees meer...  

 19-12-2007 Nominatie!!
We zijn genomineerd voor de Westfriese Popprijs Award!!
We zijn 1 van de 4 bands die door de muziekindustrie, programmeurs en radiostations in West-Friesland zijn uitgekozen wegens positieve bijdrage aan de Westfriese popcultuur. Op 26 januari 2008 spelen we samen met T.IF.T, Beavershot en Scylla in Manifesto te Hoorn waarna de award wordt uitgereikt. Er kan binnenkort gestemd worden. De band met de meeste stemmen wint de award. 

13-12-2007 Geen filmmuziek
De lange rit naar Groningen heeft vanavond net niet het gewenste resultaat gehad. Geen muziek van May in bioscoopfilm De Deal. Eerlijk is eerlijk, de frisse band Paper Tiger is een passende winnaar. We hebben wel leuke contacten aan de avond over gehouden. Wie weet vloeit daar nog wat uit voort.   

 02-12-2007 May Presents 1
Zo! De eerste May Presents zit erop. Met Stud Muffins (Den Haag) en A Silent Express (Groningen) op de bhne een affiche om trots op te mogen zijn. Maar het ging allemaal niet vanzelf want nadat de zanger van het Bredase Cool Zero zich afmeldde, bleek een dag later onze Jacco ook geen stem te hebben. Deze voorkennis, heel slecht weer en het feit dat het Sinterklaasavond voor velen was, leidde helaas tot een lage opkomst van het thuispubliek. Gelukkig maakte de energieke performance van A Silent Express voor de die hards veel goed. En daarna deden de Studs er nog een schepje bovenop met een extra lange smulset. Uiteindelijk bleken we zelf ook in staat tot het eruit persen van 9 nummers. De goede reacties en de gezellige sfeer backstage geven ons nu al zin in May Presents part II.   
  

30-11-2007 A Silent Express vervangt Cool Zero
Ontzettend jammer maar  Cool Zero heeft
vanwege ziekte hun optreden  moeten afzeggen. Sander Beterschap! We hebben wel een te gekke gelijkwaardige vervanger gevonden in "A Silent Express". Deze jonge rockers uit Groningen hebben een nog warm platencontract op zak en staan in de finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland. Ook een band om niet te missen.

24-11-2007 Fotoshoot
Het werd hoog tijd voor een professionele bandfoto. Zo was het dat we op deze frisse zaterdagochtend in ons bloesje in het centrum van Alkmaar te vinden waren. Voor een eerste impressie klik hier. Met dank aan Ruud Mol, www.RuMoFoto.nl.

07-11-2007 Soundtrack contest The Deal
Vandaag kregen we het bericht dat we n van de uitverkorenen zijn die een kans maken op het opnemen van de soundtrack van de nieuwe bioscoopfilm The Deal. Meerdere bands zullen gaan strijden in een bandcompetitie om de hoofdprijs. 13 December in Simplon, Groningen. 

20-09-2007 R17
We zijn hard bezig met planning van optredens in het najaar. Er zijn er een aantal die we nog niet definitief kunnen bevestigen. Noteer deze bijzondere alvast in je agenda: R17 Grootebroek 1 december 2007.
Een avond met Stud Muffins (Den Haag) en Cool Zero (Breda). Deze beide inmiddels landelijke deurenkloppers hebben we kunnen strikken voor een superavond voor muziekliefhebbers.. May presents! 

07-09-2007 Huub!
A star is born! Alex & Els zijn de trotse ouders van hun zoon Huub. Net als zijn vader natuurlijk in de wieg gelegd voor glorie.    

06-08-2007 Atlantis
Een paar dagen na het succesvolle optreden op het Rabo Popweekend in Schagen kunnen we een optreden in d poptempel van Alkmaar bijschrijven. Vrijdag 17 augustus Atlantis, Alkmaar met onze vrienden van Dot. 

14-07-2007 Manager.. of niet?
In het dikke jaar dat we nu bestaan, zijn er een aantal mensen voorbij gekomen die ons zien zitten. Televisiemakers, studio-eigenaar, radio dj, zaaleigenaren, programmeurs, noem maar op.  Zo nu ook een manager. Vandaag hebben we besloten een samenwerkingsverband aan te gaan met JBL-events wat betreft boekingen. Bij wederzijds welbevinden kan dit
uitlopen in het overnemen van de managerstaken.

01-05-2007  Nieuw materiaal
De komende maanden zullen we hard werken aan nieuw materiaal. Hierdoor zul je ons wat minder tegenkomen op de bhne. Werktitels voor 2 nieuwe songs zijn Elusive en Starting Today.

21-04-2007  Tegenslag
Het kan niet altijd maar voor de wind gaan. Vanavond zijn we 2e geworden tijdens de finale van Popprijs Zandstock en lopen daardoor net deelname aan het mooie Zandstock Festival mis. Bratt is de goede winnaar geworden.

02-04-2007 May wint Schager Talentenjacht
Gisteravond heeft May deze prestigieuze bandcompetitie gewonnen. Met een totale deelname van zo'n 70 acts is dit zeker de juweel in de kroon van ons uiterst succesvol eerste jaar! Hiermee hebben we een optreden op het RABO Popweekend gewonnen op 4 augustus welke doorgaans door ongeveer 5000 mensen word bezocht!

15-03-2007 CD presentatie
Na ongelofelijk noeste arbeid is de CD eindelijk af en hoe!!! Binnenkort is het 5-nummerig meesterwerkje via deze site te bestellen maar eerst.. de presentatie. Dit zal zijn op 24 maart tijdens Keut In Rock Festival. Niet meer dan 100 meter van de oefenruimte af. Het had niet beter kunnen kloppen.
         *** CD Presentatie 24 maart 2007 Keut In Rock Festival***