R17

01-12-2007

1 december geen Sinterklaas, wel 3 te gekke bands in R17:
deze avond door may samen gezochte toppers uit de westkant van Nederland nl: 

Stud Muffins is een band die al sinds begin 2004 zijn stempel drukt op de Haagse muziekscene. Met pakkende nummers, enthousiaste presentatie en ludieke acties waren de mannen afgelopen tijd veelvuldig op de buhne en in de media te vinden. Vele regionale en interregionale podia werden aangedaan. Met de afgelopen tour (5 gigs) naar de USA en de release van de EP 'Tricks Up My Sleeve' gaat Stud Muffins voor de volgende stap: landelijke bekendheid en wereldheerschappij!


Cool Zero word door ziekte vervangen door "A Silent Express"
Ontzettend jammer maar  Cool Zero heeft
vanwege ziekte hun optreden  moeten afzeggen. Sander Beterschap! We hebben wel een te gekke gelijkwaardige vervanger gevonden in "A Silent Express" Deze jonge rockers uit Groningen hebben een nog warm Platencontract (
met U-Sonic Records / Sonic Rendezvous die ook Buffalo Tom, de heideroosjes en de Apers onder hun hoede hebben) op zak en staan in de finale van de Grolsch grote prijs van Nederland. Ook een band om niet te missen
A Silent Express is een jonge, gedreven en energieke rockband uit het noorden van Nederland. Het geluid van de band is een frisse mix van catchy rock en meer ingetogen en melancholische gitaarpop, en wordt regelmatig vergeleken met Nada Surf en oude Foo Fighters.
A Silent Express is begin 2004 ontstaan en timmert sindsdien hard aan de weg. Zo kwam april 2005 een mini-cd uit op Hectic Records, die in de Nederlandse muziekpers lovende recensies kreeg. Verschillende tracks van de mini-cd kregen al airplay op lokale radiozenders, 3FM en Kink FM.
Ter promotie van de mini-cd werd onder andere vier weken door Europa getoerd.   


May is een Noord-Hollandse powerpop formatie die in mei 2006 is opgericht. De muziekstijl is intuďtief en melodisch met een sterke vleug melancholiek waardoor je je snel betrokken voelt. In maart 2007 is de EP Open Your Eyes in eigen beheer uitgebracht. De kwaliteit van deze CD is een goede afspiegeling van het succesvolle eerste jaar. Naast het winnen van meerdere bandcompetities heeft de band het podium gedeeld met bands als 16Down, Van Dik Hout en Di-rect. Inmiddels is May gegroeid en heeft het een duidelijk herkenbare stijl zowel wat betreft muziek als performance. Op dit moment wordt er gewerkt aan materiaal voor de nieuwe CD. Deze moet in tegenstelling tot de studiofeel van “Open Your Eyes” meer eer doen aan wat je live mee maakt. Line up: Tjalling Alkema gitaar/zang, Frank Bakker drums/percussie, Alex Mol bas, Jacco Wonink zang/gitaar.
Websites: www.mayband.com www.studmuffins.nl www.coolzero.nl
Aanvang: 21.00