RECENSIES:

poprock.nl:

Artiest : May
Titel : Open Your Eyes
Tracks : 5
Herkomst : Nederland
Website : www.mayband.com
Recensent : Bas de Esch
Datum : 14 februari 2008
Waardering : 7/10

De uit Friesland afkomstige formatie May maakt krachtige muziek waar je niet omheen kunt en die verbondenheid schept, aldus de biografie van deze vier heren. May bestaat ongeveer een half jaar en willen graag van zich laten horen.

Mijn complimenten voor de zeer fraai vormgegeven hoes van ‘Open Your Eyes’! De vijf tracks van May klinken goed, zonder meer, maar het geheel klinkt ietwat ‘dun’ en ‘magertjes’ en dat is jammer, want May levert met ‘Open Your Eyes’ een prachtige eerste CDemo af. De composities zijn goed doordacht, de zang is aangenaam en de nummers gaan niet vervelen. De refreinen zijn fraai en alle tracks hebben een lekkere hook. Melodie, rustige passages en ingetogen gitaarpartijen zijn kenmerkend voor het geluid van May.

Het nummer ‘White Noise’ spreekt enorm tot de verbeelding en is, mijns inziens, het beste nummer van ‘Open Your Eyes’. Het bevat vele ingediënten en laat horen waar May voor staat. Heel knap dat May dit na anderhalf weet neer te zetten! De website is ietwat karig wat pagina’s betreft, maar bevat net voldoende informatie om mee uit de voeten te kunnen.

 

LiveXS: